Web Analytics

Den Haag

Den Haag

Een korte geschiedenis van Den HaagDen Haag is een stad in Nederland die bekend staat als de zetel van de Nederlandse regering en het parlement. In Den Haag is ook het Internationaal Gerechtshof gevestigd, de belangrijkste gerechtelijke tak van de Verenigde Naties. Naast een belangrijk politiek en juridisch centrum is Den Haag ook een prachtige stad met een rijke geschiedenis. Hier zijn enkele dingen die je misschien nog niet wist over Den Haag

De stad van vrede en recht Den Haag heeft een lange geschiedenis als centrum voor vrede en recht. In 1899 werd in Den Haag de allereerste Vredesconferentie gehouden.

Deze conferentie resulteerde in de goedkeuring van het Verdrag voor de vreedzame beslechting van internationale geschillen, waarin regels werden vastgelegd voor de manier waarop landen hun geschillen vreedzaam moesten oplossen In 1907 werd in Den Haag opnieuw een Vredesconferentie gehouden. Deze keer kwamen afgevaardigden uit 26 landen samen om te proberen de wapenwedloop die in de wereld gaande was te stoppen. Als resultaat van deze conferentie werden twee belangrijke verdragen aangenomen Het Verdrag tot beperking van de bewapening en Het Verdrag tot eerbiediging van de rechten en plichten van neutralen Hoewel deze conferenties hun doelen niet volledig bereikten, hebben ze wel bijgedragen aan het scheppen van een internationale omgeving waarin vrede en rechtvaardigheid op prijs worden gesteld.

Den Haag is nog steeds een plaats waar mensen uit de hele wereld samenkomen om te proberen enkele van de meest dringende problemen op te lossen waarmee onze wereld vandaag de dag wordt geconfronteerd Een stad van musea Naast het politieke en juridische belang is Den Haag ook de thuisbasis van vele musea en culturele instellingen. Het Mauritshuis is een van de beroemdste musea in Den Haag. Het herbergt een collectie schilderijen uit de Nederlandse Gouden Eeuw, waaronder werken van Vermeer, Rembrandt en Hals De Nederlandse Koninklijke familie heeft ook een paleis in Den Haag dat open is voor bezoekers.

Het Koninklijk Paleis werd gebouwd in 1344 en is sindsdien gebruikt als residentie van het Nederlandse koningshuis. Tegenwoordig wordt het nog steeds gebruikt voor officiële evenementen zoals investituren, staatsdiners en koninklijke geboortes Naast deze twee bekende musea zijn er nog tientallen andere musea in Den Haag over onderwerpen als kunst, geschiedenis, wetenschap en meer. Er is zelfs een museum dat geheel gewijd is aan messen! Of je nu geïnteresseerd bent in kunst of geschiedenis of gewoon een dagje iets nieuws wilt ontdekken, er is genoeg te doen in Den Haag

Conclusie


Den Haag is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is al eeuwenlang een belangrijk politiek centrum en er zijn veel belangrijke instellingen gevestigd, zoals het Internationaal Gerechtshof. Naast het politieke belang is Den Haag ook de thuisbasis van vele musea en culturele instellingen. Als je ooit in Nederland bent, zet Den Haag dan zeker op je lijstje van te bezoeken plaatsen!

Energielabel Den Haag

Link toevoegen

Link toevoegen